مطالبهگریهای اجتماعی دانشجویان / از اعتراض به تخریب خانه بانوی بندرعباسی تا بررسی پروندههای خصوصیسازی
- مطالبهگریهای اجتماعی دانشجویان / از اعتراض به تخریب خانه بانوی بندرعباسی تا بررسی پروندههای خصوصیسازی
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عرفان توانا؛ * آذرماه آغاز شده؛ شاید بتوان گفت که این ماه، نقطه عطف تشکلهای دانشجویی است؛ آغاز آن با هفته بسیج است و در نیمه هم به روز دانشجو میرسد. در آذر، تشکلهای دانشجویی ثمره یک سال تلاش خود را در
هفته بسیج بهانهای بود برای ازسرگیری دوباره فعالیتهای جهادی دانشجویان در برخی استان ها؛ مانند دانشجویان بسیجی دانشگاه آزاد سمنان که به بازسازی منزل یک خانواده کم درآمد در حاشیه شهر پرداختند یا جهادگران دانشجو در ابرکوه که تمرکز خود را بر کمک به بیماران کرونایی گذاشتند و از تهیه آبمیوه و جمع آوری کمکهای مردمی تا برگزاری مراسمهای مذهبی در مراکز درمانی این بیماران را انجام دادند.
افتخارآفرینی دانشجویان استانها در نجم
دانشجویان دزفولی هم به روستای انجیرک رفتند و 5000 نفر از مردم این روستا و روستاهای اطراف را غربالگری کرده و سلامت آنان را سنجیدند. دانشجویان جهادگر دانشکده پرستاری ملایر هم به منطه نفت سیاه رفتند و به مردم خدمات بهداشتی ارائه دادند. دانشجویان دختر بابلسری هم برای جهاد آموزش در مناطق حاشیهای این شهرستان اقدام کردند.
عرصههای مختلف مطالبه گری، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی، جهادگری و علم و دانش به رخ میکشند. دوم آذر بود که جشنواره نجم (نهضت جوانان مساله محور) در تهران برگزار شد و جوانان بسیجی دانشگاههای سراسر کشور در آن، افتخارآفرینی کردند.قرارگاه شهید احمدی روشن سیستان و بلوچستان در این جشنواره به عنوان گروه اول در مطالب گری، گفتمان سازی و جریان سازی معرفی شده بود. اقدام اصلی این دانشجویان جلوگیری از صید ترال در دریای مکران شده بود. واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه سهند هم موفق شدند که در بررسی مشکلات جامعه کارگری، به عنوان گروه شایسته تقدیر معرفی شده بود و دانشجویان دانشگاه آزاد کرج هم که پیگیر وضعیت بیمارستان امام خمینی (ره) این شهرستان شده بودند، در همین رده موفقیت کسب کرده اند.
ساخت موتور هیسترزیس با سرعت چرخش بالا که محصول گروه پژوهشی بسیج دانشجویی دانشگاه یزد بود هم به عنوان فعالیت شایسته تقدیر در بخش پژوهش و فناوری معرفی شد. دانشجویان کردستانی کود سوپرفسفات تولید کرده اند و دانشجویان ارومیه هم در همین زمینه به موفقیت رسیدند.
بیشتر بخوانید:
جهادگری در هفته بسیج
هفته بسیج بهانهای بود برای ازسرگیری دوباره فعالیتهای جهادی دانشجویان در برخی استان ها؛ مانند دانشجویان بسیجی دانشگاه آزاد سمنان که به بازسازی منزل یک خانواده کم درآمد در حاشیه شهر پرداختند یا جهادگران دانشجو در ابرکوه که تمرکز خود را بر کمک به بیماران کرونایی گذاشتند و از تهیه آبمیوه و جمع آوری کمکهای مردمی تا برگزاری مراسمهای مذهبی در مراکز درمانی این بیماران را انجام دادند.
دانشجویان دزفولی هم به روستای انجیرک رفتند و 5000 نفر از مردم این روستا و روستاهای اطراف را غربالگری کرده و سلامت آنان را سنجیدند. دانشجویان جهادگر دانشکده پرستاری ملایر هم به منطه نفت سیاه رفتند و به مردم خدمات بهداشتی ارائه دادند. دانشجویان دختر بابلسری هم برای جهاد آموزش در مناطق حاشیهای این شهرستان اقدام کردند.بیشتر بخوانید:
پرونده کمک مومنانه هم در این هفته از سوی دانشجویان پیگیری شد. دانشجویان در لبیک به رهبر انقلاب در جلسه ستاد ملی مبارزه به کرونا که از جوانان خواسته بودند بار دیگر وارد کارزار شدند و تلاش کردند تا بخش اندکی از آسیبهای اقتصادی وارد شده به خانوادهها به دلیل تعطیلی بازار و کاهش رونق کسب و کار را جبران کنند.دانشجویان دامغانی رزمایش مواسات را در همین راستا برگزار کردند و دانشجویان شاهرودی هم 600 بسته بهداشتی را بین خانوادهیهای کم برخوردار این شهرستان برگزار کردند. دانشجویان دانشگاه آزاد سمنان هم گوسفند قربانی کردند و گوشت آن را بین خانوادههای نیازمند توزیع کردند.
دانشجویان کاشانی هم قرارگاهی برای این موضوع ایجاد کرده اند و همه دفاتر بسیج دانشجویی این شهرستان را برای کمک مومنانه پای کار آورده اند.اما برخی دانشجویان هوشمندانه، پویش نذر هوشمند را راه اندازی کردند. پویشی برای کمک به دانش آموزانی که توانایی خرید تبلت یا گوشی هوشمند را ندارند، برنامه ریزی شده است. دانشجویان اردبیلی در این زمینه پیشرو بودند.
بیشتر بخوانید:
چهره بیعدالتی در بندرعباس خودنمایی کرد
مطالبه گری، اصلیترین ویژگی دانشجویان در عصر بی عدالتی است؛ بی عدالتی که این بار در تخریب خانه بانوی بندرعباسی چهره خود را نمایان کرد. موضوعی که تشکلهای دانشجویی را نسبت به برخورد ناعادلانه برخی مسئولان در اجرای قانون حساس کرد.
دانشجویان انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در واکنش به این واقعه، رفتار شهرداری بندرعباس را زیرپاگذاشتن کرامت انسانی عنوان کردند. دانشجویان و فعالان فضای مجازی مشهدی هم، نمونههای بسیاری از تخریب خانههای حاشیه نشینان به بهانه ساخت غیرمجاز و در حریم مسیل منتشر کردند.بیشتر بخوانید:
مطالبه گری در عرصههای مختلف اجتماعی
خبر خلع ید مالک بیمارستان امام خمینی (ره) کرج هم این هفته منتشر شد. وضعیت این بیمارستان را دانشجویان مطالبه گر البرزی از سال گذشته پیگیری میکنند. دانشجویان میگویند که خلع ید مالک بیمارستان به دلیل شکایت بنیاد شهید صورت گرفته و همین موضوع مساله این بیمارستان را پیچیدهتر میکند.
از طرف دیگر، دانشجویان یاسوجی هم که پیگیر راه اندازی مجدد کارخانه قند یاسوج هستند، حالا و پس از ماهها پیگیری، به این نتیجه رسیده اند که مسئولان تمایلی برای راه اندازی مجدد این کارخانه ندارند؛ با این حال، دانشجویان از پیگیری موضوع ناامید نشده اند و مطالبه گری خود را ادامه میدهند.پرونده ساخل خواری در بندرعباس هم موضوع دیگری است که از سوی دانشجویان مطالبه گری میشود. رئیس سازمان بازرسی کل کشور این هفته و در گفتگو با خبرنگار ما اعلام کرد که این پرونده در دست بررسی است.
بحث کوه خواری هم موضوعی است که از سوی دانشجویان، به ویژه دانشجویان استانهای شمالی کشور پیگیری میشود. دانشجویان دانشگاه آزاد لاهیجان مستندی ساخته اند به نام «کوهخور» و در آن به این پدیده اجتماعی پرداخته اند.
تخریب کوهها در استانهای شمالی همچنان ادامه دارد. مثل فردی که برای ساخت ویلا در دامنه کوه در چای خانسر گیلان باعث دست به خاکبرداری غیراصولی زد و باعث رانش زمین شد.
صنعت کشاورزی هم در خراسان شمالی مورد بی مهری مسئولان قرار گرفته و دانشجویان مطالبه گر این استان، به دنبال پیگیری و مطالبه گری از مسئولان برای حل مشکلات این صنعت در استان خود هستند تا بتوانند این ثروت سبز را از نابودی نجات دهند.
مطالبه گری دانشجویان بسیجی در قزوین هم دارد به نتیجه میرسد. در این هفته مرکز رسانه قوه قضاییه رأی بدوی پرونده هفت سنگان صادر شده و کلیه مجوزها و پروانههای غیرمجاز صادر شده برای مالکان این پرونده ابطال شده است.
بیشتر بخوانید:
جنبش دانشجویی در یک هفته گذشته، توانسته کارنامه مطالبه گری خود را پربارتر کند و نتیجه این مطالبه گری را به زودی در سطح جامعه خواهیم دید.